Przepis od Koła Gospodyń Wiejskich Stasin Dolny „Wiejskie Cuda”

Przepis od Koła Gospodyń Wiejskich Stasin Dolny „Wiejskie Cuda”

Dziś na naszym stole – faszerowane bioderko z kurczaka – domowa klasyka w wyjątkowym wydaniu! Soczyste mięso, nadzienie pełne smaku i aromaty z naszej spiżarni – tak gotują nasze Gospodynie!

Faszerowane bioderko z kurczaka od KGW Stasin Dolny "Wiejskie Cuda" to danie idealne na rodzinny obiad lub wyjątkową okazję. Sprawdzone, smaczne i z sercem przygotowane

Składniki:

- 8 udek z kurczaka

- 1 papryka czerwona

- 1 papryka zielona

- 1 papryka żółta

- 1 cebula

- 20 dag pieczarek

- 15 dag sera żółtego

- 2 łyżki koncentratu pomidorowego

- czosnek granulowany, papryka słodka

- sól i pieprz

- olej do smażenia

Przygotowanie

1. Udka myjemy, osuszamy i wyjmujemy ze środka kość. Doprawiamy czosnkiem, papryką oraz przyprawą do kurczaka.

2. Cebulę obieramy, drobno kroimy, smażymy na rozgrzanym oleju.

3. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie dodajemy pokrojone w małe paseczki papryki.

4. Kiedy papryka zmięknie, farsz przekładamy, farsz przekładamy do naczynia, łączymy ze startym serem oraz koncentratem pomidorowym.

5. Farszem nadziewamy udka i układamy w rękawie do pieczenia.

6. Pieczemy przez ok. 35 minut w 180 st.C

Materiał informacyjny

Maciuś_marzec 25
Image
Wydawca
GONIEC PAŁUCKI
Małgorzata Brzykca
Adres
ul. Żytnia 4/18
88 - 400 Żnin